6.0

fairly significant
Typical Repair Cost:
No data
Average Mileage:
75,450 miles
Total Complaints:
2 complaints

Most common solutions:

  1. not sure (2 reports)
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2005 Jeep Liberty:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

problem #2

Jun 012014

Liberty CVD Diesel

  • Automatic transmission
  • 26,852 miles

THIS ONLY ONE PROBLEM I HAVE HAD WITH THE 2005 JEEP LIBERTY. I REALLY ENJOY DRIVING THE LIBERTY BUT, THE PROBLEMS ARE VERY ANNOYING.

THREE YEARS AGO, THE WINDOW REGULATOR ON THE DRIVER'S SIDE FAILED. I HAD IT REPAIRED FOR AROUND $300.00 BY A LOCAL MECHANIC. LAST YEAR (2014) THE FLIP UP WINDOW ON THE REAR WOULD NOT LATCH. I FIDDLED AROUND UNTIL I FINALLY GO THE LATCH TO OPEN AND THE WINDOW CLOSED. NOW EVERY TIME I OPEN THE WINDOW IT'S THE SAME. LAST YEAR I CAME HOME AND THE RIGHT FRONT WINDOW WAS OPEN. WINDOW REGULATOR HAD FAILED. PULLED IT UP AND TAPED IT SHUT.

A SHORT TIME LATER I CAME HOME AGAIN AND THE RIGHT REAR WINDOW WAS DOWN. WINDOW REGULATOR FAILURE. I WAS QUITE ANNOYED. THIS YEAR THE GUY MY DAUGHTER IS DATING, WHO OWNS A JEEP WRANGLER SUGGESTED I GO ONE LINE TO LEARN HOW TO CHECK A WINDOW REGULATOR. I DID. FOUND IT NOT TO DIFFICULT TO REPLACE. I REMOVED THE PASSENGER SIDE REGULATOR AND FOUND THE WINDOW LIFT BROKEN. PLASTIC. SHOULD BE METAL.

I HAVE CALLED SEVERAL PARTS HOUSES AND NO ONE CAN SUPPLY A WINDOW LIFT. YOU HAVE TO PURCHASE THE COMPLETE UNIT. I CALLED THE DEALERSHIP I PURCHASED MY LIBERTY FROM AND SAME STORY HE DID SAY HE WOULD CHECK THAT THEY HAD HAD A NOTICE FROM JEEP. I AM AWAITING HIS RETURN CALL. I CAN'T UNDERSTAND THE WINDOW REGULATOR PROBLEM.

I DRIVE A 2004 AVALANCHE THAT HAS ALMOST 200,000 MILES AND THE WINDOWS WORK. THE LIBERTY HAS LESS THAN 27000 MILES AND I HAVE HAD 3 FAILURES. AM I THE ONLY ONE? I JUST WANT THIS VEHICLE WORKING PROPERLY. I HAVE LOOKED AT A WRANGLER BUT, MY QUESTION IS, AM I GOING TO HAVE THE SAME PROBLEMS? OTHERS WHO OWN WRANGLERS REALLY LIKE THEM AND REPORT LITTLE PROBLEM. WILL JEEP REPAIR THESE PROBLEMS OR AM I ON MY ON. I WILL CALL JEEP.

- mcosby, Doerun, GA, US

problem #1

Mar 102014

Liberty

  • Automatic transmission
  • 124,000 miles

I love my Jeep but the rear glass hatch is not wanting to latch back down. What I have to do to make it be able to latch back down is to use the back window hatch button on the Jeep key fob and this will trigger it to flip into the open position so that you can re-latch it back down.

- Tammy B., Wolverine Lake, MI, US